Jarní salát

Jarní salát

Jakmile se na jaře začne příroda probouzet ihned se vydám nasbírat první poklady. Před rokem jsem objevila kouzelné místo v Krkonoších. Uprostřed lesa teče potok a kolem něho roste přirozeně a volně medvědí česnek. Skrz les vždy prosvítají sluneční paprsky, zpívají ptáci a šumí potok. Ihned mám chuť připravovat čerstvé jarní pokrmy. Z medvědího česneku můžete vykouzlit úžasné saláty, polévky, pomazánky, dresinky, pesta a nespočet dalších pokrmů.

Suroviny:
  • Brambory
  • Vejce
  • Ředkvičky
  • Medvědí česnek
  • Kvalitní šunka
  • Parmezán
  • Citron
  • Extra virgin olivový olej 
Postup:

Brambory ve slupce uvaříme do měkka a poté necháme vychladnout. Vajíčka uvaříme na hniličko (cca 5-6 minut). Ředkvičky, šunku a medvědí česnek nakrájíme na nudličky. Parmezán si nastrouháme na tenké plátky. Uvařené brambory a vajíčka oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Připravíme si mísu a vložíme do ní veškeré nakrájené suroviny. Salát pokapeme citronovou šťávou, olivovým olejem a dochutíme ochucenou solí s pepřem. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout. 

hf

Web používá soubory cookie. Více informací zde.