Moje pečená zelenina

Moje pečená zelenina

Tento pokrm připravuji opravdu často a ráda. Doba přípravy je velice snadná a rychlá. Pokaždé používám jiné suroviny a proto mi toto jídlo nikdy nezevšední. Výběr surovin se odvíjí podle mé aktuální chuti a nebo sezónní dostupnosti. Množství potřebných surovin si zvolte každý sám, podle toho pro kolik osob právě vaříte. Napíšu Vám mé nejoblíbenější variace :)

Suroviny:
 
 
 

 

Postup: 

Brambory, mrkev, petržel, dýni, cibuli, česnek, červenou řepu a celer zbavíme slupky. Zeleninu nakrájíme na kolečka, proužky, nebo půl měsíce. Připravíme si plech a předehřejeme troubu na 190°C. Plech vyložíme pečícím papírek a na něj poskládáme připravenou zeleninu a byliny. Pečeme při 170°C asi 1 hodinu. Jakmile je zelenina měkká a má zlatavou barvu vyndáme ji z trouby a posypeme ochucenou solí.

Pečená zelenina se výborně hodí jako příloha k masu. Skvěle chutná s domácími dresinky (bylinkový, česnekový, sýrový), domácím kečupem, domácí bylinkovou majonézou a guacamole. 

zz

 

 

 

Web používá soubory cookie. Více informací zde.